Publicitat
Publicitat

Literatura

Urbà Lozano, nou Premi Ciutat d'Alzira

L'autor valencià ha obtingut el guardó, dotat amb 18.000 euros per la novel·la 'La trampa del desig'

L'escriptor valencià Urbà Lozano ha obtingut el 23è Premi de novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 18.000 euros, amb La trampa del desig, una història sobre el desig, l'atzar i la convivència. El guanyador va rebre el guardó en el marc del sopar dels Premis Ciutat d'Alzira amb presència de més de 700 assistents i representants del món de la política, la cultura, l'educació i l'economia del País Valencià.

A la novel·la, els dos protagonistes, Daniel i Mirsada, coincideixen en un embús de trànsit. Ell va estudiar medicina perquè la família volia un treball de prestigi, que també li va buscar una dona digna a més d'empentar-lo a entrar en política per prosperar més. Ella és una refugiada bosniana que es va escapar de la brutalitat de la guerra. L'atzar entrellaça les vides dels dos protagonistes i els submergeix en una relació de convivència estranya.

"El desig de qualsevol tipus –sexual, de poder, de llibertat, d'estabilitat– és el que empenta les persones. La manca d'al·licients i de metes ens paralitza, de manera que tots busquem la materialització d'uns anhels per sobreviure", ha assegurat Lozano. L'autor valencià ha afegit que amb la novel·la, a més d'explicar una història ha intentat "compendiar tot tipus d'obstinacions amb la finalitat que el lector reflexioni sobre les passions humanes".

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT