MÚSICA
Cultura 07/03/2011

Usher donarà els diners que va obtenir amb un concert privat per a la família Gaddafi

L'estrella del R&B segueix la línia d'altres cantants com Nelly Furtado, Beyoncé i Mariah Carey que també s'han penedit públicament d'haver actuar per a la família Gaddafi

Redacció
1 min
Usher

BarcelonaLa revolució de Líbia també està portant una petita convulsió en el món de la música. Durant les últimes setmanes, Beyoncé, Mariah Carey i Nelly Furtado ja van fer acte de contricció pública per haver guanyat (molts) diners amb la família Gaddafi. L'última estrella que ha manifestat el seu penediment per haver actuat per al dictador libi és, segons del diari britànic The Guardian, Usher, qui ha assegurat estar "sincerament preocupat" i ha cedit els beneficis del concert a "diverses organitzacions de drets humans". Una de les organitzacions beneficiàries serà Amnistia Internacional, ONG que ha anunciat que "la donació d'Usher donarà suport al treball urgent de contrarestar les condicions brutals que imposen Gaddafi i altres líders de l'Orient Mitjà".

Usher va oferir, juntament amb Beyoncé, una actuació privada la nit de cap d'any de 2009 a l'illa de Saint Barts, al Carib, organtizada per Mutassim Gaddafi, un dels fills del, fins al moment, president de la república líbia. L'estrella del R&B no ha fet públic quants diners va cobrar per l'actuació, tot i que Beyoncé va confessar que va rebre 2 milions d'euros per aquest mateix concert. Els dos cantants han assegurat que no sabien per qui havien d'actuar malgrat que l'empresari del hip hop Russell Simmons havia fet un tuit des del concert anomenant-lo "khadafy party".

Altres artistes que també van participar en recitals per als Gaddafi són Enrique Iglesias, Timbaland, Lionel Ritchie i 50 Cent, entre d'altres, mentre que celebrities com Jon Bon Jovi, Lindsay Lohan i Jay-Z van assisitr a algunes de les seves festes. La ronda de penediments, per tant, podria continuar.

stats