Música
Cultura 22/02/2011

Uzbekistan titlla el rock de "música satànica"

Un documental denuncia l'efecte perniciós de rock i rap en la ment de la joventut

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern de L'Uzbekistan va llançar dilluns passat una campanya contra el rock i el rap, amb la difusió d'un documental on es denuncien aquests gèneres com a propers al sadisme, la toxicomania i la immoralitat.

El film Música i calamitat, difós per una de les principals cadenes de televisó uzbekes, Youth TV, adverteix de “la influència destructiva del rock occidental i el rap, que s'acosten com núvols negres al cap de la joventut uzbeka”. Amb un estil semblant a la propaganda soviètica, el documental recorda que “la música rock va néixer dels rituals de caça africans” i que el rap “el van inventar presos convictes. És per això que els rapers porten pantalons llargs i amples”. “Aquesta música de Satan va ser creada per les forces del mal per a portar els joves occidentals cap a una degradació moral absoluta”, afirmen els autors del film.

Segons el documental, la recerca científica ha demostrat que els efectes del rock i el rap sobre la salut són un tiquet segur cap a una mort prematura. I al mateix temps, que la música clàssica pot guarir totes les malalties.

l'Uzbekistan és el país amb més densitat de població d'Àsia central, i dels seus 28 milions d'habitants, el 90 % són musulmans. El govern laic d'aquesta antiga república soviètica es malfia tant de l'extremisme religiós com “dels excessos de la democràcia occidental”.

stats