Cinema
Cultura 14/03/2011

Vaclav Havel, l'ex president de la República Txeca, s'estrena com a director de cinema

'La sortida' és una comèdia pròxima a l'absurd que narra els últims dies d'un canceller al govern

Efe
1 min

PragaVaclav Havel, escriptor i ex president de la República Txeca de 1989 al 2003, s'ha estrenat com a director cinematogràfic amb La sortida. El film s'ha presentat a Praga davant d'un gran interès mediàtic, tot i que Havel, de 74 anys, no hi ha pogut assistir pel seu delicat estat de salut. S'espera, però, que pugui assistir a l'estrena oficial el proper 22 de març.

La sortida narra els últims dies al poder d'un canceller, Vilém Rieger, que ha d'abandonar la vivenda oficial i veu com el seu món s'enfonsa, fins i tot la seva filla i la seva amant li giren l'esquena. Per a aquesta comèdia pròxima a l'absurd, influïda pel Rei Lear de Shakespeare i les obres de Txékhov, Havel podria haver-se inspirat en la seva biografia (en alguns moments fins i tot sembla que rigui d'ell mateix o que es confessi públicament).

"En realitat, jo sempre havia somniat ser cineasta", explica Havel, fill d'una família propietària dels principals estudis cinematogràfics de Praga. Després d'aquesta primera incursió cinematogràfica, l'arquitecte de 'la Revolució de Vellut' (1989) ha manifestat una gran "satisfacció interna".

stats