Moda
Cultura 21/11/2011

Valentino anuncia la creació d'un museu virtual

L'aplicació entrarà en funcionament el 5 de desembre i permetrà descobrir les més de 300 peces creades pel dissenyador italià al llarg de cinquanta anys

Ara
2 min
El dissenyador Valentino Garavani

El dissenyador italià Valentino Garavani i el seu soci Giancarlo Giametti han anunciat l'obertura d'un museu virtual, que permetrà endinsar-se a l'arxiu del dissenyador italià i visitar més de 300 creacions realitzades al llarg de cinquanta anys, segons ha anunciat el portal WWD.

El museu està plantejat com una exposició física de més de trenta mil metres quadrats, fa ús de l'experiència tridimensional i agrupa les peces en funció de les ocasions en què s'han lluït. Entre les peces destaquen els vestits creats per a Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy, Sofia Loren i Julia Roberts, que es completen amb esbossos, anuncis, editorials de revistes i fotografies. També es reproduiran les desfilades més emblemàtiques del dissenyador i no hi faltarà una galeria dedicada al vermell emblemàtic de Valentino.

"Ho veig com una part del meu llegat", ha explicat el dissenyador, com recull Vogue. "Estic content que milers d'estudiants, joves dissenyadors i gent del món de la moda puguin veure i estudiar el meu treball, i que sigui fàcilment accessible per a les noves generacions. Però també és important recordar el passat, revisar la moda que ha donat forma a les nostres vides. Ho anomenaria memòria del futur".

"Les galeries animades mostraran el treball de tota una vida, i els vestits emblemàtics tindran una visió de 360 graus", ha afegit Giametti a WWD. "Amb un clic, els vestits comencen a girar per veure-hi cada línia i punt. Tornant a clicar es descobreix la història del vestit, qui el va portar, on i quan, descobrir les campanyes que es van crear per a les col·leccions als seixanta, setanta, vuitanta i noranta".

El museu virtual Valentino Garavani, que entrarà en funcionament el 5 de desembre, serà accessible a través d'una aplicació compatible amb ordinadors, tablets i telèfons.

stats