Art
Cultura 18/04/2011

Vandalisme contra les obres d'Andres Serrano

La fotografia en què es mostra un crucifix submergit en orina ha estat atacada en una exposició a Avinyó

Efe
1 min
'Piss Christ', d'Andres Serrano

ParísLa fotografia d'un crucifix submergit en orina, de l'artista novaiorquès Andres Serrano, ha sofert un atac vandàlic en una exposició a Avinyó i els treballadors del museu han rebut amenaces de mort.

L'obra Piss Christ, que va aixecar molt de rebombori quan es va presentar a Estats Units el 1989, va ser malmesa diumenge "amb l'ajuda d'una destral i amb un objecte similar a un tornavís", ha informat la col·lecció Lambert, un museu d'art contemporani a la ciutat coneguda pel seu festival de teatre. A més, els vàndals han agredit tres guardes de seguretat.

Una segona fotografia, que mostra el cos d'una monja amb les mans sobre les cuixes, ha patit un atac similar. El museu ha anunciat que demà obrirà i mostrarà les obres malmeses, "per tal que els visitants puguin observar la violència dels actes". Però alguns treballadors han explicat a Reuters que han rebut amenaces; dissabte, fins a 800 manifestants contraris a l'obra van forçar el tancament del centre.

No és la primera vegada que es malmeten obres de Serrano. Les seves peces van ser atacades en una exposició a Suècia el 2007.

stats