Els rècords que ha trencat 'Vengadores: Endgame' abans de l'estrena (i els que trencarà)

Es podria convertir en la pel·lícula més taquillera de tots els temps

'Vengadores: Endgame', la pel·lícula de superherois més esperada de l'any, s'estrena aquest divendres a les 7 de la tarda a totes les pantalles de l'estat espanyol. Però abans que passi això la cinta ja ha batut uns quants rècords.

Guia per veure ‘Vengadores: Endgame’

  • A l'Estat s'estrena a 1.412 pantalles, en 416 cinemes. La majoria seran en versió 2D doblada. Només en quatre pantalles hi haurà 4DX i en tres la versió Imax 3D. En total suposa un 40% de quota de pantalla.

    Aquest és un domini del mercat que en altres països encara és molt superior. Als Estats Units hi ha cinemes que no tancaran en 72 hores. A Anglaterra, com diu el director escocès Mark Cousin, la quota de pantalla també és superior:


     
  • 'Endgame' pren el relleu de 'Vengadores: Infinity war' (2018), la quarta pel·lícula més taquillera de la història amb una recaptació global de 1.829 milions. Aquesta, però, no és la xifra que s'espera superar: podria arribar a ser la pel·lícula més taquillera de tots els temps. El títol l'ostenten 'Titanic', amb 2.788 milions, i 'Avatar', amb 2.800.  

  • En prevenda d'entrades, només als Estats Units ha venut 120 milions de dòlars i ha superat tots els precedents. S'espera que només el primer cap de setmana recapti 900 milions a tot el món i 300 als Estats Units.

  • A la Xina ja ha recaptat 107 milions de dòlars el primer dia d'exhibició. Per tenir un punt de referència: això destrossa el rècord que tenia 'Monster Hunt' l'any passat, amb 81 milions. 'Infinity war' va recaptar 65 milions el primer dia. De fet, esperen que la nova pel·lícula recapti només a la Xina 521 milions de dòlars. El rècord fins ara són els 383 milions de 'Fast & Furious 8'.

  • Les crítiques són més positives que qualsevol altre film de Marvel: ha obtingut un 97% a Rotten Tomatoes.

  • La saga de 'Los Vengadores' inclou 22 pel·lícules des d''Iron Man' (2008).

'Vengadores: Endgame', l’univers cinematogràfic de Marvel entona l'hora dels adeus

Més continguts de