Música
Cultura 13/09/2012

Vic, la ciutat dels músics

Coincidint amb el Mercat de Música Viva, la capital osonenca acull festivals de música com l'InVictro i l'Hoteler i cicles com el Diversons

Ara
2 min
Esther Condal, actua al Festival InVICtro

BarcelonaEl Mercat de Música Viva no és l'únic responsable de la música que aquests dies sona a Vic. L''off' oficial del Mercat aixopluga els concerts del cicle Diversons, el SonaVic i la semifinal del concurs de maquetes Sona9. Però encara hi ha una programació independent: la dels festivals InVICtro i Hoteler.

InVICtro

El Festival Escena Musical Independent InVICtro celebra l'onzena edició el divendres 14 i el dissabte 15 de setembre, al Teatre Laboratori de l'Institut del Teatre de Vic. Divendres obre el cartell el mallorquí Joan Castells, àlies 'Petit', que presentarà les cançons del disc 'Seda índia' a partir de les 20 h. Després hi actuaran la cantautora Esther Condal (21.15 h) i Ferran Palau (22.30), del grup Anímic, que continua defensant les cançons del seu disc en solitari. La nit la tancarà el folk del grup barceloní Oso (23.45 h). Dissabte arrencarà amb la psicodèlia sense complexos d'Ocellot (20 h). També passaran pel Teatre Laboratori Guillem Roda & Camping Band Orchestra (22.30 h) i Olivemoon (23.45 h), sempre amb el folk com a fil conductor. En canvi, no hi seran Grant Amant, que han cancel·lat el concert.

Festival Hoteler

L'Hotel Can Pamplona és l'escenari de tres jornades atapeïdes: dijous 13, divendres 14 i dissabte 15. La programació del Festival Hoteler inclou una trentena de concerts de bandes i artistes com ara Furguson, Dulce Pájara de Juventud, L'Hereu Escampa, Aliment, Esperit! i Beach Beach. Les actuacions comencen a les 16 h i s'allarguen fins a la una de la matinada. És una aposta per la música independent de tota mena, i amb una bona colla de sorpreses amagades al cartell.

Diversons

El programa de música per a la integració, de l'Obra Social La Caixa, ocupa divendres 14 i dissabte 15 la plaça de la Catedral de Vic amb concerts de músiques del món. El cicle, que forma part de l''off' oficial del Mercat, inclou les actuacions de Gumbo Jazz Band (21 h) i els madrilenys La Banda del Soplo (22.15 h) i Zoobazar (23.30 h), divendres; i l'andalusa Paula Domínguez (21 h), la guineana Nakany Kanté (22.15 h), els brasilers Gafieira Miúda (23.30 h) i els nord-americans Alma Afrobeat Ensemble (0.45 h), dissabte.

stats