MÚSICA
Cultura 13/05/2012

Vila-seca, paradís de l''indie' català

Dani Revenga
2 min
Joan Dausà i Els Tipus d'Interès van actuar ahir a la Fira de Música al Carrer de  Vila-seca, que és un gran aparador per a la música emergent feta a casa.

VILA-SECALa 13a edició de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca (FIM), que se celebra aquest cap de setmana en aquesta població del Tarragonès, ha tingut el seu epicentre artístic en una de les seves novetats d'enguany. Durant la jornada d'ahir, va estrenar-se el Tantrum, que s'autodefineix com una "mostra d'arravatament emocional" i que va concentrar el bo i millor de les noves discogràfiques catalanes, com són Genio Equivocado, La Castanya, Famèlic, The Indian Runners, Discos La Gàbia i Danger Hill.

La nova proposta va permetre veure tastos de 20 minuts dels seus grups insígnia: Las Ruinas, Renaldo & Clara, L'Hereu Escampa, La Sentina, Samitier i Rik van den Bosch & The Dandies. Tots ells van demostrar la bona salut de l'escena indie catalana amb un repertori calidoscòpic, encisant el públic. Sense desmerèixer cap de les actuacions, potser va ser la dels Rik van den Bosch & The Dandies la que va sorprendre més l'audiència, amb el seu so ambiental que barreja guitarres acústiques i elèctriques que sonen amb evidents reminiscències provinents del folk, el country i el blues.

Creativitat i frescor

Segons Kike Vela, director de la FIM de Vila-seca: "El Tantrum és el nostre nucli dur conceptualment parlant, perquè ens ha permès demostrar que malgrat tot a Catalunya s'estan fent coses de molt nivell". Vela creu que s'ha subratllat "el paper de gran aparador de la creativitat i la innovació musicals a casa nostra, per fer de pont entre aquests artistes i els programadors que busquen talent emergent". Un camí que en el seu dia ja van recórrer formacions com Els Amics de les Arts, Manel i Mishima, que van ser a la FIM abans de ser conegudes pel gran públic.

L'altra clau és no repetir-se: "Portem creativitat, però especialment propostes fresques i innovadores". Enguany i per primer cop, en aquesta tasca s'hi han implicat músics com Joan Colomo i Joanma Celorio ( Tokyo Sex Destruction). Un consell extern que l'any que ve aportaran periodistes especialitzats. Tal com és tradició, la recerca de noves figures no és incompatible amb la presència a la FIM d'enguany de noms coneguts, com el d'Albert Pla, Maria Coma, Mazoni i Natxo Tarrés & The Wireless.

Segons les estimacions que es feien ahir a la tarda, i en espera del que passi avui, el nombre de visitants superarà els 20.000. Seria la millor xifra de la història de l'esdeveniment, que enguany arriba a la 13a edició. Una fita que, segons l'organització, és conseqüència d'un programa atractiu, però també del bon temps: enguany no ha plogut com ha passat en edicions anteriors, com la de l'any passat.

stats