Vilanova inaugura un espai bibliogràfic amb el llegat de Pere Tàpias

La Biblioteca Joan Oliva exposa més de 350 documents i objectes personals cedits per la família

Vilanova i la Geltrú estrena avui l'Espai Pere Tàpias a la Biblioteca Joan Oliva per commemorar el primer any de la seva mort, que es compleix aquest diumenge, dia 22. A l'arxiu s'hi reuneix bona part del seu llegat cultural i bibliogràfic, que ara la família ha decidit cedir a l'Ajuntament.

L'espai té com a objectiu mostrar tot l'arxiu cultural que el popular músic i gastrònom guardava a casa, un total de més de 350 documents sobre música, poesia i gastronomia, les seves passions a la vida. També es pot veure la guitarra i la gorra negra que el caracteritzaven. 

El que es pot veure a l'Espai Pere Tàpias

L'exposició, ubicada a la part superior del primer pis de la Biblioteca Joan Oliva, reuneix desenes de llibres sobre música, poesia i gastronomia, datats des de l'any 1930 fins l'actualitat. Alhora, també hi ha diversos llibres sobre la història de Vilanova i la Geltrú, el lloc on va néixer l'any 1946, i algunes fotografies personals de l'artista. 

L'espai s'inaugura avui a les 20 h i té la presència del xef Xavier Mestres, que glossarà la figura de Pere Tàpias, l'escriptora Teresa Costa-Gramunt, que llegirà uns poemes de l'artista, i el músic Marc Bala, que acompanyarà melòdicament l'acte. 

Més continguts de