TEATRE
Cultura 17/10/2011

Emma Vilarasau i Pere Arquillué es treuen els draps bruts a 'Qui té por de Virginia Woolf?'

L'argentí Daniel Veronese dirigeix al Teatre Romea la gran obra d'Edward Albee. El repartiment el completen Ivan Benet i Mireia Aixalà. Ja hi ha 10.000 entrades venudes

Laura Serra
1 min
El repartiment de 'Qui té por de Virginia Woolf?'

BarcelonaL'argentí de moda al teatre català –després de representar al Teatre Lliure les millors versions de Txèkhov–, Daniel Veronese, s'ha enfrontat a un nou repte: la seva primera producció catalana i en català (llengua que desconeix), un text "difícil i interessant" com Qui té por de Virginia Woolf? i amb actors que no coneixia (Pere Arquillué, Emma Vilarasau, Ivan Benet i Mireia Aixalà). Veronese aquest dilluns ha presentat el seu triple salt mortal cofoi per l'entrega i qualitat dels actors: "Ha estat com si ens coneguéssim de tota la vida. Actors bons poden aixecar una obra mediocre però actors mediocres no poden aixecar una gran obra", ha assegurat l'argentí.

El muntatge, ideat per Calixto Bieito fa un parell d'anys, finalment serà realitat a partir d'aquest divendres al Teatre Romea i té previst fer temporada fins a principis de l'any que ve. Ja hi ha 10.000 entrades venudes.

Vilarasau ha definit l'actitud dels dos protagonistes (una parella que comencen a maltractar-se i humiliar-se en un sopar davant d'una jove parella de coneguts, el seu mirall) com "un joc a mort que els diverteix, es fan mal però en gaudeixen, és la seva relació". Arquillué ha afirmat que als anys 60 devia ser vista com "un retrat del somni americà", però que en realitat va més enllà i "parla del fracàs de l'home com a home,de les relacions, del que és estimar-se, on et porta i de quina manera pots arribar a estimar".

stats