Llibres
Cultura 30/10/2011

La valenciana Muriel Villanueva guanya el Premi Just Manuel Casero

L'escriptora valenciana Muriel Villanueva ha estat la guanyadora del XXXI Premi Just Manuel Casero, amb la novel·la 'La Gatera'. L'obra és "fantàstica i ha deixat bocabadats tots els membres del jurat", que han decidit les guanyadores per unanimitat, ha explicat el secretari del jurat, Guillem Terribas

Acn
1 min

GironaLa finalista ha estat Alba Sabaté i Villagrasa per l'obra El soroll de les balenes i que ha participat al concurs amb el pseudònim de Marta Ripoll. El guardó està dotat amb 2.200 d'euros, una estatueta de l'artista Quim Corominas i la publicació del llibre per part de l'editorial Àmsterdam, d'Ara Llibres. Per a la finalista, el premi és de 600 euros.

La guanyadora ha explicat que està "contentíssima" i alhora sorpresa, ja que "tenia por que alguns tabús poguessin aturar les editorials i els jurats" pel tractament que es fa de la sexualitat a La Gatera. Muriel Villanueva (València, 1976) viu a Barcelona, és diplomada en Educació Musical i actualment és professora de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

Per la seva banda, Alba Sabaté és nascuda el 1962, ja ha publicat alguns llibres, és llicenciada en Filologia Catalana i catedràtica de llengua i literatura catalana de l'IES Salvador Dalí del Prat de Llobregat.

El jurat del premi està format per Vicenç Pagès, Mita Casacuberta, Josep Maria Fonalleras, Imma Merino, Eva Vázquez i Guillem Terribas (com a secretari).

stats