ARTS ESCÈNIQUES

Guerra de sexes a La Villarroel amb 'Perversiones sexuales en Chicago'

El muntatge, basat en l'obra de David Mamet, reflecteix la complexitat de les relacions amoroses parlant obertament de sexe i amb un vocabulari col·loquial i realista

'Perversiones sexuales en Chicago' arriba a La Villarroel de Barcelona per provocar el riure a l'espectador i examinar la vida sexual de dues dones i dos homes corrents, conjugant amor i dramatisme en els seus arguments. Basat en l'obra original del dramaturg, guionista i director David Mamet i en una versió de Roberto Santiago, el muntatge és dirigit per Juan Pedro Campoy i compta amb un repartiment de joves actors com Cristina Alcázar, Fernando Gil, Úrsula Corberó i Javier Pereira.

Aquesta coproducció entre la companyia de teatre La Ruta i el Teatro Circo de Múrcia, és una comèdia "àcida, àgil, amb un vocabulari quotidià i jove que reflecteix l'amistat d'una forma molt potent", ha afirmat Gil aquest dilluns. El text, escrit el 1974, parla d'una situació molt vigent com és la incapacitat de relacionar-se; sobre com "l'amor pot canviar a una persona i els seus vincles amb l'altra gent", segons ha destacat Pereira.

Danny i Deborah inicien una relació basada en l'atracció sexual i quan s'adonen que aquesta es va convertint progressivament en una relació seriosa, es veuen incapaços d'afrontar-la. La parella es trenca i els dos amics tornen a les xerrades on parlen obertament de sexe i dels problemes que la parella comporta.