MÚSICA
Cultura 30/03/2011

Trenta anys després, 'The Wall' continua impressionant

18.000 persones han vibrat aquesta nit amb el monumental espectacle de Roger Waters. El Palau Sant Jordi veurà de nou aquesta nit com el gran mur es va construint per després caure

Redacció
2 min
Roger Waters, al Palau Sant Jordi

BarcelonaRoger Waters va demostrar que segueix en forma ahir a la nit al Palau Sant Jordi. L'espectacle The Wall, amb què el músic està de gira des de l'any passat, ha aterrat a Barcelona, on avui tornarà a oferir un altre concert. El desplegament de recursos lumínics, visuals, pirotècnics i, òbviament, sonors és enorme. I des de l'inici, el xou busca l'impacte en el públic, que ha vist com Waters apareixia entre focs d'artifici per arrancar el concert amb In the flesh.

El hit de l'ex de Pink Floyd, Another brick in the wall, tampoc es va fer esperar. El cantant va tocar les tres parts de la cançó, i un dels moments especials de la nit va ser, precisament, la segona interpretació del tema, en què un grup de nens i nenes van pujar a l'escenari per entonar el cèlebre "We don't need no education (...)".

Posada en escena espectacular

Grans ninots inflables, un avió que sobrevola el públic, focs artificials... i un gran mur en construcció. Un mur que es va aixecant al llarg de l'espectacle fet de cubs blancs, sobre cada un dels quals es projecta una imatge, a vegades en sincronia amb les altres per formar grans imatges o projectar missatges. Un mur que, finalment, acaba caient.

El Palau Sant Jordi, ple amb unes 18.000 persones, va vibrar des del primer moment davant l'espectacularitat de l'espectacle, i per la satisfacció de poder veure un mite vivent del rock en directe.

El concert s'ha allargat fins a les tres hores de durada, amb una pausa de vint minuts entre el primer i segon acte. En total, 28 cançons. Totes les que formen part del llegendari disc The Wall més un parell de cançons antigues. Aquesta nit Waters repetirà l'espectacle al Palau Sant Jordi, que estarà lleugerament més buit, segons s'informa des de l'organització.

La gira de Roger Waters va començar el setembre de 2010 a Toronto i va girar per Amèrica fins a finals d'any. Aquest mes s'ha reprès en la seva etapa europea, que el portarà a multitud de països del continent, on hi ha confirmades 61 dates. El gran retorn de Waters –que s'endevina el darrer de la seva carrera artística– culminarà el proper 7 de juliol a Milà.

stats