Cinema
Cultura 10/08/2011

Lars Von Trier no oferirà més conferències de premsa

El director recorda que les declaracions sobre Hitler van ser desafortunades i per això a partir d'ara "callarà"

Efe
2 min

ParísLars von Trier "no farà més conferències de premsa". Ho ha anunciat avui després de l'escàndol que van provocar al darrer Festival de Canes les afirmacions que simpatitzava amb Hitler.

En una entrevista al diari Libération, el cineasta –que va presentar a Canes el seu darrer film, Melancholia– reflexiona que va ser "estúpid" fer aquelles declaracions en aquelles circumstàncies i repeteix les disculpes.

"Entenc a Hitler, tot i que entenc que va fer coses equivocades, per suposat. Només dic que entenc l'home, no el que anomenaríem un bon tipus, però simpatitzo una mica amb ell", va manifestar el 18 de maig a Canes. A l'endemà, l'organització del festival va declarar-lo "persona non grata", tot i que la seva pel·lícula va continuar en competició i la protagonista, Kirsten Dunst, va rebre el premi a la millor interpretació femenina.

A l'entrevista, Lars Von Trier és reafirma: "en el fons, m'agrada ser "persona non grata". És un paper romàntic i solitari que m'apropa als meus herois. Crec que no faig res per facilitar-me la vida". Però admet que a la roda de premsa es va trobar "davant de 200 periodistes sense haver preparat res" i va sentir "pànic". "Vaig dir coses idiotes i em sap greu haver ferit la gent. El meu problema és que tinc una obsessió pels conflictes i no puc evitar desencadenar-los". A partir d'ara, ha anunciat, farà com el realitzador estatunidenc de Terrence Malick i "callarà".

El director reconeix que "a Canes vaig tocar un tema tabú", però reafirma que "dir el políticament correcte està matant el món". "Si caiem en aquesta trampa, el pensament s'empobrirà. No han d'existir temes prohibits".

Von Trier també ha avançat algunes coses del seu nou projecte i ha explicat que planteja una pel·lícula "radicalment diferent" sobre una dona que serà rebutjada "com un transplantament que no és ben acceptat".

stats