Endirecte
Cultura 05/11/2011

Wanda Jackson

2 min
Wanda Jackson

Una llegenda

El concert de Wanda Jackson, dijous a Bikini, va ser tot el que es pot desitjar d'un xou del que se'n diu "una llegenda viva del rock". Amb 74 anys, l'anomenada reina del rockabilly va explicar batalletes i va exercir de iaiona simpàtica i entranyable. Però sobretot va defensar amb veu intacta clàssics com Funnel of love, Fujiyama mama, Let's have a party i Whole lotta shakin' goin' on, entre d'altres, acompanyada del solvent quartet belga The Seatsniffers. La seva exhibició de iòdel -el cant tirolès que també es fa sentir al country- va deixar amb la boca oberta el públic que omplia un Bikini on no es cabia.

El record a Elvis

Jackson va recordar com el 1955 la primera gira de la seva carrera la va fer al costat d'Elvis Presley. Durant un any i mig Wanda va girar amb el rei i va ser la seva xicota. I va ser Elvis qui la va encoratjar a fer el salt al rock quan Jackson només cantava country. Wanda li va agrair a Bikini l'empenta als inicis -"es va preocupar per la meva carrera quan la seva tot just explotava"- i el va recordar interpretant els seus èxits Good rockin' tonight i Heartbreak Hotel.

El disc amb Jack White

Però Wanda Jackson no va passar per Bikini només carregada de nostàlgia. La veterana cantant venia amb nou material, el seu últim treball, The party ain't over, publicat aquest any i produït per Jack White (ex The White Stripes). Jackson en va recuperar quatre temes, entre ells Shakin' all over i You know I'm not good, d'Amy Winehouse, i va dedicar compliments a la desapareguda cantant i a White, a qui va agrair que l'hagi empès al segle XXI.

stats