Warhol, Disney, els faraons... Les 6 grans exposicions de la pròxima temporada del CaixaForum de Barcelona

La retrospectiva més ambiciosa a l'Estat del pare del pop art nord-americà obrirà les portes el 14 de setembre

La pròxima temporada del CaixaForum de Barcelona, presentada aquest dimarts, inclourà sis grans exposicions. La primera a obrir les portes serà la mostra més ambiciosa a l'Estat d'Andy Warhol i també se'n podran veure tres d'arqueologia i una dedicada a l'univers de Disney.

Aquestes són les sis grans exposicions de la pròxima temporada del CaixaForum de Barcelona:

'Warhol. L'art mecànic'

Del 14 de setembre al 31 de desembre

Serà l'exposició més ambiciosa del pare del pop art nord-americà a l'Estat i és una coproducció amb el Museu Picasso de Màlaga. Inclourà prop de 350 obres, amb l'objectiu de un recorregut per tota la trajectòria de l'artista i abordar tots els vessants de la seva producció: obres úniques, gravats, fotografies i documents. Hi haurà obres del museu de l'artista a Pittsburgh, el Metropolitan, el MoMA, la Tate i el centre Georges Pompidou. Per al director de l'àrea de Cultura de la Fundació La Caixa, Warhol és, juntament amb Dalí, "el gran pol d'atracció del segle XX" en el terreny de l'art.

'Agon! La competició a l'antiga Grècia'

Del 23 de novembre al 18 de febrer del 2018

És la primera de les dues mostres de la pròxima temporada amb fons del British Museum. Analitzarà l'esperit competitiu tan característic d'aquesta civilització, més enllà de l'àmbit esportiu que coneixem. Inclourà una gran selecció d'objectes grecs de les col·leccions del British que inclou refinats i estranys exemples d'armadures, escultures, joies, monedes i ceràmica. Entre les obres més destacades hi ha peces procedents del Mausoleu d'Halicarnàs, una de les set meravelles del món antic, que surten per primera vegada de Londres.

'Músiques a l'antiguitat'

Del 9 de febrer al 6 de maig del 2018

El comissariat d'aquesta exposició serà coral: hi participaran set experts de diverses institucions franceses per intentar esbrinar com sonava la música des de l'extrem Orient fins a Roma, passant per l'antic Egipte i Grècia. 'Músiques a l'antiguitat' és una col·laboració del Museu del Louvre, el Louvre de Lens i La Caixa.

'Disney. L'art d'explicar històries'

Del 22 de març al 24 de juny del 2018

L'animació també tindran una presència destacada aquesta temporada amb una exposició al voltant de Disney, en la qual els visitants podran descobrir la tradició èpica de narrar històries a través de personatges icònics com Mickey Mouse o Blancaneu.

'Disney. L'art d'explicar històries' traslladarà el públic als orígens de moltes de les pel·lícules de la factoria nord-americana: mites, llegendes, faules i contes de fades, a través d'un ampli conjunt de dibuixos creats amb una gran varietat de tècniques. La mostra recorrerà la història de Disney des de les pel·lícules dels anys 30 fins a les produccions més recents com 'Frozen', passant per clàssics com 'La Bella Dorment', 'Merlí l'encantador', 'Robin Hood' i 'Hèrcules'.

'Faraó. Rei d'Egipte'

Del 7 de juny al 16 de setembre del 2018

L'exposició és fruit de l'aliança de La Caixa amb el British Museum i inclourà 150 peces, des d'escultures monumentals, relleus i joies, fins a elements decoratius del palau del faraó i cartes diplomàtiques.

'Turbulències'

Del 19 de juliol al 21 d'octubre del 2018

La Caixa presentarà les últimes adquisicions de la seva col·lecció d'art contemporani en una mostra que analitzarà l'agitació i les alteracions que les contradiccions del món contemporani provoquen en la vida de les persones. La comissària serà la directora de la col·lecció, Nimfa Bisbe.

El balanç de la temporada passada

Pel que fa al balanç de la temporada passada del centre, la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, ha explicat que els vuit CaixaForum que hi ha arreu de l'Estat van rebre més de 2,3 milions de visitants. L'exposició més vista a Barcelona va ser 'Un Thyssen mai vist', amb 148.000 visitants.

Més continguts de