Art
Cultura 31/03/2011

Warhol torna a Union Square

El monument de tres metres, en què l'artista apareix amb una càmera de fotos i una bossa a la mà, s'ha ubicat a prop de la segona seu de 'The Factory'

Efe
1 min
The Andy Monument

Nova YorkUna estàtua d'Andy Warhol (1928-1987) de tres metres d'alçada presideix des d'ahir la plaça Union Square de Nova York, prop d'on va ubicar-se la segona The Factory.

"Milers de joves acudeixen a Nova York inspirats pel llegat de Warhol", ha explicat Rob Pruitt, autor del monument, i la figura vol ser "una connexió directa amb l'artista".

A The Andy Monument, el pare del 'pop art' apareix amb una càmera de fotos al coll i una bossa a la mà. Per fer la peça de grans dimensions, Pruitt va vestir amb indumentària dels anys seixanta un col·leccionista amb un tipus similar al de Warhol. La superfície cromada amb "un acabat de mirall, com si hagués estat submergit en mercuri", com explica Pruitt al New York Observer, permet que es reflecteixin a l'escultura els edificis del voltant, on l'artista va desenvolupar bona part de la seva carrera.

L'escultura s'ha situat prop de l'entrada del bloc que pisos que va allotjar la segona The Factory de 1968 a 1984, un dels escenaris de la vida artística novaiorquesa i on l'artista va produir gravats, pintures, música i pel·lícules. També va ser la cantonada on, segons els responsables del monument, Warhol va repartir exemplars signats de la revista Interview, que ell mateix va crear.

stats