Música

Wilco llancen nou senzill i anuncien nou disc amb portada del català Joan Cornellà

'Schmilco' es publicarà el 9 de setembre. Ja es poden escoltar dos dels temes del nou disc: 'Locator' i 'If I ever was a child'

Quan només fa unes setmanes de la seva elogiada actuació al Vida de Vilanova i la Geltrú, Wilco han anunciat aquest dimarts que el 9 de setembre publicaran el seu nou àlbum, ' Schmilco'. El disc inclourà el tema 'Locator', que  van compartir fa uns dies coincidint amb l'aniversari del seu darrer àlbum, 'Star Wars'. Amb l'anunci del nou disc, Wilco han publicat una segona cançó del disc, 'If I ever was a child', disponible al portal iTunes fent la reserva de 'Schmilco' o en portals de 'streaming' com Spotify.

La portada del disc és obra del dibuixant Joan Cornellà (Barcelona, 1981), un autor de còmics reconegut internacionalment gràcies a la gran difusió que tenen les seves il·lustracions i històries curtes a través de la xarxa. Cornellà, que ha publicat còmics com 'Mox Nox' – un dels millors còmics del 2013 per a l'ARA– i 'Zonzo', té prop de quatre milions de seguidors  a Facebook.

Forjat en l'underground, el seu estil és caracteritza per un humor negríssim i corrosiu, amb jocs visuals surrealistes i força macabres que no esquiven l'escatologia, tot combinat amb un estil gràfic lluminós i radiant. Acudits xocants d'una sola pàgina i sense paraules que han trobat el seu espai natural a la xarxa i han convertit Cornellà en l'humorista gràfic més conegut arreu del món de la seva generació.