Música
Cultura 26/07/2011

Winehouse serà enterrada avui en privat

Serà una cerimònia íntima reservada a familiars i amics, segons ha anunciat el portaveu de la família

Redacció
2 min
Flors a l'exterior de la casa d'Amy Winehouse, a Candem

El funeral de la cantant britànica Amy Winehouse, que va ser trobada morta dissabte, se celebrarà avui en una cerimònia íntima "reservada a la família i els amics propers", segons ha informat el portaveu de la família. El representant no ha donat a conèixer ni el lloc ni l'hora de la cerimònia.

Després que ahir li realitzessin l'autòpsia, que no va aclarir les causes de la mort, el funeral tindrà lloc avui, per seguir amb la tradició jueva, que mana que el cos ha de ser enterrat al més aviat possible. Els mitjans britànics han explicat que possiblement la cerimònia es farà a la zona jueva del nord de la capital britànica.

Segons informa el diari The Sun, l'exmarit de la cantant, Blake Fielder-Civil, no podria assistir a la cerimònia perquè compleix una condemna de presó per robatoris i delictes amb armes de foc. El pare de la cantant, Mitch Winehouse, també li hauria advertit que no s'hi presentés, ja que el culpa d'iniciar la seva filla a les drogues i l'estil de vida autodestructiu.

Mentrestant, segueixen arribant els homenatges a Amy Winehouse. George Michael l'ha descrit com "la vocalista amb més soul que ha vist aquest país" al seu Twitter i la cantant Adele ha assenyalat a la seva web que Winehouse "va fer que la gent es tornés a emocionar amb la música britànica".

L'exnòvio de Winehouse, Reg Traviss, ha dit que "he perdut el meu carinyo, a qui estimava molt. Hem sofert una pèrdua terrible i abans de temps i ara volem pau". Mentre els mitjans britànics continuen indicant que una sobredosi va provocar la mort de la cantant, la policia demana que s'evitin les especulacions. Les proves toxicològiques aportaran més llum d'aquí dues setmanes.

stats