'Wohnwagen', del Col·lectiu VVAA, s'endú el Premi BBVA de Teatre 2018

Lara Salvador i Armand Villén obtenen els guardons a millor actriu i actor, respectivament

La mirada del Col·lectiu VVAA sobre l'obra 'Wohnwagen', de Rémi Pradère, ha aconseguit el 18è Premi BBVA de Teatre 2018. El jurat l'ha guardonat "pel risc i el compromís" de la proposta, que, segons el director del premi, Joan Roura, "desafia l'espectador" i "enlluerna amb uns intèrprets en estat de gràcia". Dirigit per Max Grosse Majench i Anna Serrano, 'Wohnwagen' és un conte màgic que aborda l'amor al segle XXI, el compromís i les comoditats a través de la relació entre l'Emma i l'Anton. La parella es confronten quan descobreixen que tenen voluntats oposades, però decideixen buscar una solució que els faci feliços a tots dos. 'Wohnwagen' es va representar el 8 d'abril a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.

El guardó, organitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), premia amb una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros i que inclou la programació del muntatge al festival Temporada Alta 2018. Aquest any s'han presentat 80 propostes al premi, que té cinc espectacles finalistes: 'Barbes de balena', d'Els Pirates Teatre; 'Not a moment too soon', de Thorus Arts; 'Alpenstock', d'Obskené; 'Amanda T', d'Àlex Mañas i En Cursiva, i '#Lifespoiler', de Flyhard Produccions.

En paral·lel, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha atorgat a Lara Salvador, protagonista d''Alpenstock', de la companyia Obskené, el premi a millor actriu. Armand Villén, que també protagonitza aquest muntatge, s'ha endut el premi a millor actor. Així mateix, el Premi BBVA de Teatre ha homenatjat la dramaturga, directora i actriu Araceli Bruch per la seva trajectòria professional i la seva tasca en el teatre social.

Més continguts de