MÚSICA
Cultura 23/03/2012

Descobreixen un 'Allegro molto' que Mozart va compondre als onze anys

L'obra, que data de 1767 i s'ha estrenat avui a Salzburg, suposa el lligam entre les primeres composicions i l'adolescència

Efe
1 min
Partitura 'Allegro molto' de Mozart, desconegut fins ara / Reprol Tmf

BARCELONAMés de dos segles després de la seva mort el llegat de Wolfgang Amadeus Mozart segueix creixent. L'última troballa del compositor és un 'Allegro molto' per a piano compost pel geni als onze anys.

La composició de 84 compassos, que amb prou feines té una duració de tres minuts, va ser descoberta a principis de març en un cop de sort per la musicòloga Hildegard Herrmann-Schneider en un àtic d'una casa privada a Lechtal. Va aparèixer en un llibre de partitures, quan la musicòloga investigava per documentar fonts musicals antigues de la regió. "Tenim moltes obres dels seus anys infantils i també sonates més elaborades de la seva adolescència. Per això, aquesta partitura és particularment important, perquè suposa un punt d'unió entre els seus primers anys i l'adolescència", ha explicat el director del Mozarteum, Ulrich Leisinger.

Els experts situen la data de composició d'aquesta peça al 1767, quan Mozart (1756-1791) tenia onze anys, i la va transcriure un jove estudiant de música identificat com Johannes Reiserer al voltant de 1780 en un llibre de partitures amb el qual assajava.

L'obra ha estat estrenada avui a Salzburg, la ciutat que ho va veure néixer i de la qual es va marxar per créixer com a artista, a la casa on va viure el geni Mozart i interpretada per Florian Birsak en el piano forte de la pròpia família Mozart.



stats