Cultura 12/05/2011

Woody Allen no descarta tornar a rodar a Barcelona, però reconeix que fer-ho als EUA seria "bonic"

L'actor i director, que demà estrena 'Mitjanit a París', assegura que els europeus valoren més el seu cinema

Jordi Nicolás Soler
2 min
El director i actor Woody Allen

Barcelona"Dalí va ser un geni que va tenir una gran influència en l'art i va portar molt d'entreteniment". D'aquesta manera s'ha referit al pintor empordanès el director de cinema Woody Allen, que demà estrena a Barcelona la seva darrera pel·lícula, Mitjanit a París. En aquest nou film, que compta amb la presència mediàtica de la primera dama francesa, Carla Bruni, hi apareixeran artistes com Luís Buñuel i Pablo Ruiz Picasso, a més de Salvador Dalí. "S'assembla de manera molt natural a Dalí", ha dit el cineasta, en referència a l'actor que interpreta l'artista català. En declaracions a RAC1, Allen també ha assegurat que coneix "molt bé" Miró i que ha visitat diversos cops la fundació del pintor a Barcelona, ciutat de la qual assegura no sentir-se'n "cansat" i on no ha descartat rodar-hi la seva darrera pel·lícula amb Mediapro, tot i que ha reconegut que potser tornarà als Estats Units perquè "seria bonic". Malgrat tot, ha assegurat que "encara és massa d'hora per decidir-ho" i que hi començarà a pensar "després de l'estiu".

De moment, Allen ha avançat que la seva propera pel·lícula, de la qual ja n'ha escrit el guió, comptarà amb noms com Penélope Cruz, Roberto Benigni, Alec Baldwin i ell mateix. "He decidit tornar a actuar perquè hi ha un paper que encaixa amb mi, i bona part dels actors seran italians i és una bona oportunitat de conèixer-los", ha dit. En aquest sentit, el director de cinema ha afegit que "els europeus valoren més el meu cinema, són força lleials, no sé per què".

Mort de Bin Laden i suport a Obama

D'altra banda, Allen ha qualificat la mort d'Ossama bin Laden com "un punt d'inflexió en la lluita contra el terrorisme, més que simbòlic i molt més profund, però encara s'ha de veure". "Molta gent se'n va alegrar", ha indicat el director de cinema, que ha defensat l'actuació del president dels Estats Units, Barack Obama: "Crec que guanyarà les properes eleccions encara que no haguessin mort Bin Laden, perquè s'ho mereix, tot i els problemes que hem tingut". D'altra banda, Allen no s'ha estat de criticar el Tea Party, corrent intern ultraconservador del Partit Republicà, que és objecte de crítica a la seva pel·lícula: "És un moviment ximple i vergonyós per als Estats Units i d'aquí a poc s'oblidarà".

stats