Cultura 20/04/2012

Woody Harrelson: "Sóc un gran exemple del que no s'ha de fer"

Fenomen literari "Em feia por saber què deien els fans, hi havia moltes expectatives" Carrera "Hi ha una petita part de sort. M'agafo les coses tal com vénen i si són bons projectes els faig"

Patricia Puentes
2 min
Harrelson és l'entrenador de la protagonista d'Els jocs de la fam.

LOS ANGELESQuè va decidir-lo a dir que sí a Els jocs de la fam ?

Si li dic la veritat, al principi vaig dir que no. No estava segur que hi hagués gaire res a fer amb el personatge. Però, tot i així, vaig començar a llegir els llibres. El primer ja m'estava agradant molt quan em va trucar el Gary [Ross, el director] i em va dir: "Woody, no tinc una segona opció. Has d'interpretar aquest paper". Així que vaig dir que sí perquè volia treballar amb ell. Després vaig acabar llegint la resta de llibres i em van semblar fenomenals.

Es va recolzar molt en els llibres per preparar la seva interpretació?

La pel·lícula és fidel als llibres. Suzanne Collins ha participat en l'escriptura del guió i durant la filmació de la pel·lícula. I jo en sóc un gran fan. O sigui que volia ser fidel al meu personatge, però a la vegada hi he volgut donar el meu to personal.

Els fans d'aquest tipus de sèries literàries són molt apassionats. Ha estat pendent del que deien?

Em feia por saber-ho. Hi havia moltes expectatives i això en realitat era tot el que sabia. Però tenia la sensació que tenint un mestre com Gary Ross al capdavant, la pel·lícula faria justícia a totes aquestes grans expectatives creades.

I com va ser poder treballar amb ell finalment?

Meravellós. És un somni poder col·laborar-hi. Treballa molt i té grans idees. I a la vegada està molt obert a altres idees. Ho té tot escrit i dibuixat en storyboards fins a l'últim detall, però, malgrat això, permet que hi hagi certa flexibilitat i fins i tot improvisació.

Al film treballa amb joves intèrprets com Jennifer Lawrence i Josh Hutcherson. Els va donar algun consell?

La gent sempre em demana quins consells dono als meus fills i jo sempre els dic: "Sóc un gran exemple del que no han de fer". En aquest cas no necessitaven cap consell. Són gent increïblement divertida i amable. Em va encantar poder passar temps amb ells i sembla que encara en passarem més.

Quin és el secret per a una carrera tan diversa com la seva?

Hi ha una petita part de sort. No m'assec a planificar: "Ara faré un thriller i després una comèdia". M'agafo les coses tal com venen i, si són bons projectes, els faig.

stats