INSTITUCIONS
Cultura 14/03/2012

Mascarell no veu cap actuació de Solà amb l'ACM que pugui ser il·legal

El conseller opina que "fent de polític i no de jutge", els serveis que el seu número 2 va facturar a través de l'Associació Catalana de Municipis, no són il·legals. "La política no ha de guiar-se pel dia a dia mediàtic", ha dit al Parlament

Efe
2 min

BARCELONAEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dit avui que no veu "cap actuació il·legal" del secretari general del seu departament, Xavier Solà, pels serveis que va facturar a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), abans d'accedir al seu actual càrrec.

A principi de mes, va transcendir que Solà havia facturat l'any 2009 més de 193.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis, quan dirigia els serveis jurídics de l'entitat, per l'elaboració d'un catàleg de masies en municipis catalans que ell mateix va impulsar. També va cobrar el 2009, quan era regidor per CiU a Vic (Osona), 55.000 euros per la gestió d'uns pisos de protecció oficial en aquesta localitat que promovia una fundació dependent de l'Associació Catalana de Municipis que dirigia ell mateix.

"Les informacions publicades m'han preocupat, però també he de dir que les he contrastat absolutament amb el senyor Solà i la conclusió és senzilla: fins avui, amb la voluntat de no fer de jutge sinó de polític, no sé veure cap actuació que pugui ser considerada de caràcter il·legal", ha dit avui Mascarell, que ha estat preguntat per aquesta qüestió al Parlament.

En la sessió de control al Govern de la cambra, la diputada del PSC Consol Prados ha demanat que Xavier Solà comparegui en seu parlamentària per donar explicacions, però per sol·licitar-ho de manera oficial els socialistes necessiten el suport de bona part dels grups parlamentaris. Davant aquesta petició, Mascarell ha estat clar: "Sempre que un Parlament crida una persona a venir, aquesta persona acostuma a venir. No dubti que ell -Solà- és el primer i jo el segon a tenir interès que s'aclareixin els fets".

En aquest sentit, Mascarell li ha respost que l'ètica de la política no es basa en "buscar beneficis personals, ni partidistes, ni a fer judicis", perquè, a més, "la política no ha de guiar-se pel dia a dia mediàtic", ha tancat el conseller.

stats