POLÍTICA CULTURAL
Cultura 19/04/2012

Xavier Solà: "Estic tranquil i encantat que m'investigui la fiscalia"

El secretari general de la Conselleria de Cultura assegura que ha seguit el "codi ètic i deontològic dels advocats"

Laura Serra
1 min

BARCELONADesprés de saber-se que la fiscalia investiga el secretari general del departament de Cultura per presumptes irregularitats relacionades amb la seva feina d'advocat a l'Agència Catalana de Municipis i la tasca de regidor de l'Ajuntament de Vic, Xavier Solà ha assegurat que està "tranquil i encantat" que es faci aquesta investigació. Solà, que de moment manté la confiança del govern i del conseller, vol que es "discuteixi sobre legalitat": "Sempre he defensat que no hi ha hagut cap actuació il·legal. El més interessat que s'investigui sóc jo", ha dit.

Solà ha confirmat que esperava aquesta decisió de la fiscalia, "perquè després d'insistir insistir insistir, com que fa tants dies que surt als diaris, és normal que s'investigui". "Mai he tingut cap problema per explicar-ho", va dir, recordant la seva compareixença al Parlament el dimecres de Setmana Santa.

Davant la pregunta de si considera la seva actuació exemplar, a banda de si és legal, Solà ha dit: "Jo sóc advocat. El principi comú de la societat és la legalitat, som un estat de dret sotmès a la llei. Jo sempre he seguit el codi ètic i deontològic del col·legi d'advocats". Quan se li ha recordat que Josep Maria Matas va ser destituït del seu càrrec a la Diputació per aquesta investigació de l'ACM, ha assegurat que són dos casos incompatrables perquè "jo mai he set un càrrec a l'ACM, sinó un advocat, el que s'investiga de mi no és el meu càrrec sinó una activitat de la meva feina". Tot i que tenia càrrecs, de regidor de l'Ajuntament de Vic, "no eren incompatibles". "Sempre que he pogut he treballat, com fan la majoria de regidors, des del 1994 fins ara, que és incompatible".

stats