Yannick Garcia guanya el Premi Documenta 2013 amb 'La nostra vida vertical'

El llibre de relats es publicarà al març a la nova editorial d'Eugènia Broggi, L'Altra Editorial

Yannick Garcia ha guanyat el premi Documenta pel conjunt de relats de 'La nostra vida vertical'. L'obra guanyadora serà publicada al mes de març per primera vegada a la nova editorial independent L'Altra Editorial −anteriorment ho feia Empúries.

El jurat del premi Documenta, format per Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi, ha valorat "la varietat estilística, l'elegància, la pulcritud i el rerefons tèrbol del seu univers literari". Yannick Garcia (Amposta, 1979) és intèrpret, traductor i corrector editorial, ha publicat diversos relats i el recull de poemes 'De dalt i de baix' (2003, Edicions 62), que va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater.

El jurat ha estat gratament sorprès tant per la joventut de molts dels autors com per la solidesa de les seves propostes, entre les quals vol destacar molt especialment la notable maduresa de 'La mort de l'art', de Pol Beckmann. El Premi Documenta reconeix autors de menys de 35 anys. Els darrers anys l'han guanyat Albert Forns ('Albert Serra (la novel·la, no el cineasta)', el 2012), Bel Olid ('Una terra solitària', 2010) i Pere Antoni Pons ('La felicitat dels dies tristos', 2009).

Més continguts de