Publicitat
Publicitat

Obituari

Mor Zalman King, el productor de 'Nou setmanes i mitja'

Director, productor i guionista, la popularitat de Zalman King es va disparar a la dècada dels 80. A més de ser productor i coguionista de 'Nou setmanes i mitja' va dirigir pel·lícules eròtiques com 'Cruïlla de passions' i 'Orquídia salvatge'

Zalman King , productor de Nou setmanes i mitja i tot un símbol del cinema eròtic nord-americà , ha mort avui a Santa Mónica ( Los Angeles , Califòrnia ) als 69 anys , després d'una llarga batalla contra el càncer , ha informat l'edició digital de The Hollywood Reporter .
King va ser el director de cintes eròtiques com Cruïlla de passions (1988) o Orquídia salvatge (1989) , protagonitzades per Sherilyn Fenn i Jacqueline Bisset , respectivament .
Així mateix va exercir com a productor i coguionista de Nou setmanes i mitja (1986) , possiblement el cim de l'erotisme a Hollywood durant aquesta dècada , una cinta que va consolidar Mickey Rourke i Kim Basinger com a mites sexuals .
El film , dirigit per Adrian Lyne , es va estrenar als EUA el 21 febrer 1986 entre tèbies crítiques i amb prou feines va aconseguir 7 milions de dòlars a la taquilla nord-americana . V a ser en el mercat del vídeo on trobar el seu públic i va adquirir la categoria de culte .
Tan freda va resultar la seva acollida a les sales que fins i tot va aconseguir tres candidatures als premis Razzie , els " anti - Oscar " , inclòs el de pitjor guió , en el qual va col·laborar King amb la seva dona , Patricia Louisianna Knop .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT