Música
Cultura 27/05/2012

La crisi acaba amb els festivals musicals de Cambrils i Ascó

Amb la desaparció del Cambrirock i l'Ascó Summer Festival, que havien arribat a tenir pressupostos de 150.000 i 200.000 euros, només queda el Palmfest a terres tarragonines

Efe
2 min

CAMBRILS/ASCÓLa crisi ha acabat amb els festivals musicals de Cambrils (Cambrirock) i Ascó(Ascó Summer Festival), que aquest estiu que ve ja no se celebraran en rescindir els dos ajuntaments la seva aportació als dos esdeveniments.

Així, d'una tacada i en un any, la demarcació de Tarragona perdrà dos dels tres grans festivals musicals que acollia a l'estiu, amb nou anys (Cambrils) i quatre (Ascó) de recorregut, cosa que deixa el Palmfest de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant com a únic representant d'una estirp gairebé ja en extinció.

Segons fonts municipals, l'Ascó Summer Festival ja no tindrà lloc aquest estiu que ve perquè la regidoria de Festes "ha reduït el seu pressupost entre un 15 i un 20%", i l'actual conjuntura econòmica "obliga a pensar molt millor les despeses". Aquesta decisió no suposa, però, que "no se celebraran concerts puntuals d'artistes de primer nivell a Ascó", municipi on solen actuar primers espases de la música –gràcies als impostos que paga la central nuclear– i l'únic de la comarca de Ribera d'Ebre amb tradició en aquest aspecte.

L'Ajuntament d'Ascó va aportar 200.000 euros per a la passada edició de l'Ascó Summer Festival, que va comptar amb les actuacions de Melendi, Malú, M-Clan, Celtas Cortos o Els Pets, que van atreure uns 10.000 espectadors. El 2010 va tenir el seu èxit més gran amb l'actuació d'Estopa.

De la seva banda, la desena edició del Cambrirock, prevista per a aquest mes d'agost a Cambrils i ideada en un principi com una gran commemoració d'aquests deu anys, no tindrà lloc finalment ja que el consistori ha retirat totes les subvencions, incloses les seves ajudes en serveis. Segons Érik López, president de l'Associació de Músics de Cambrils, organitzadora de l'esdeveniment, "l'ajuntament no ha volgut tirar endavant el projecte", que en els anys de bonança va comptar amb fins a 150.000 euros d'aportació municipal, nombrosos patrocinadors i la coorganització d'una promotora tarragonina. Hi havien actuat un any Los Planetas, Delafé y Las Flores Azules i Violadores del Verso; i en una altre edició, Macaco.

stats