Cultura 03/08/2021

Una acadèmia de música de rècord a Solsona

L'AIMS celebra els 20 anys amb 140 músics de 15 països

ARA
1 min
Imatge de la presentació de la 20a edició del AIMS Festival

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) arriba a la 20a edició amb unes xifres rècord de participants i actuacions. El festival acollirà fins al 22 d'agost, complint totes les mesures contra el covid, 42 concerts en esglésies, auditoris i carrers de dinou municipis de la Catalunya Central i Ponent. En total hi participaran més de 160 intèrprets de 15 països diferents. A més, enguany l'AIMS recupera l'Orquestra Simfònica del Festival després de l'aturada de l'edició passada en un concert únic a Solsona el 15 d'agost. La formació va sorgir el 2019 i està formada per una seixantena de músics, dirigits per Pablo Rus Broseta.

Entre els concerts més destacats d'aquesta edició hi ha Les quatres estacions el dia 8 d'agost a la Sala Polivalent de Solsona. També Des de Cardona al món el dia 13 a la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, el concert de l'Orquestra Simfònica del Festival a la Sala Polivalent de Solsona i el concert de cloenda 20 de l'AIMS a Solsona al mateix espai.

Pel que fa al vessant acadèmic del festival, que centra l'activitat diürna, enguany comptarà amb 140 participants d'una quinzena de nacionalitats. Com diu el director del festival, Peter Thiemann, "l'AIMS serà molt escrupolosa i estricta amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus". Per això, tenen 650 tests d'antígens preparats i prendran la temperatura als alumnes fins a tres cops al dia.

stats