Cultura 17/04/2019

L'agenda cultural del cap de setmana

Del Festival de Pasqua de Cervera al Festival Ítaca, Cultura i Acció de L'Escala. Cinc propostes per al llarg cap de setmana de Pasqua

Ara
2 min
Divendres, dissabte, diumenge

Festival de Pasqua

Cervera. Fins diumenge

Dijous Sant és el dia triat pel Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana, per estrenar el poema simfònic per cobla i percussió 660 anys, de Salvador Brotons. L’activitat del festival seguirà fins diumenge, amb concerts de la Coral Sant Jordi (amb obres de Taltabull, Morera, Lamote de Grignon i Toldrà, entre d’altres), la guitarrista Maria Ribera Gibal (especialista en Emili Pujol), el pianista Marco Mezquida i l’organista Joan Seguí.

Figueres fa riure

Figueres. Diversos espais. Fins diumenge

Guillem Albà i La Marabunta protagonitzen avui al Teatre El Jardí la gala inaugural del Festival Còmic de Figueres, que fins diumenge reivindicarà el riure “com una via d’alliberament necessària”. A aquest propòsit responen Clownppelia de Capa i Espasa, l’espectacle Mad office dels neozelandesos Trygve Wakenshaw i Barnie Duncan, Dalí Còmic de Jair Domínguez, el xou dels kenians The Black Blues Brothers i les 25 il·lusions del Mag Lari, entre d’altres.

Concert dels nois de Mart

Heliogàbal. Dissabte

Roger Borrell i Óskar Jiménez són dos adolescents de Blanes, però es fan dir Kids From Mars. Amb aquest nom van fent forat en l’escena musical a cop d’indie electrònic cantat en anglès. Aquest dissabte els Kids From Mars actuen a la sala Heliogàbal de Barcelona (21 h), i més endavant, durant el mes de maig, faran concerts a Girona (Festival Strenes), Granollers, Igualada, Benicàssim i Torelló. Tot plegat, només amb un EP publicat.

El festival dels cines Verdi

Cines Verdi. Dilluns

La nova pel·lícula de Dani de la Orden inaugura dilluns la nova edició del BCN Film Festival. Litus, que té en el seu repartiment coral Quim Gutiérrez, Belén Cuesta i Adrián Lastra, presenta un grup d’amics que fa temps que no es veuen. Els reuneix el suïcidi del Litus, que ha deixat una carta de comiat per a cadascun d’ells en què remou el passat i revela secrets amagats molts anys. El film és una adaptació de l’obra de teatre homònima de Marta Buchaca.

Comença el viatge a l’Ítaca

L'Escala. Dissabte

La setena edició del Festival Ítaca, Cultura i Acció es posa en marxa aquest dissabte amb una nit de concerts a l’Escala que inclou les actuacions de Zoo, Lágrimas de Sangre i Suu; és a dir, hip-hop amb coses i mestissatge amb maneres de cantautora. Susana Ventura, Suu, serà l’encarregada d’obrir foc a les 21 h. Després serà el torn de Lágrimas de Sangre, que estan presentant el disc Vértigo. I la traca final arribarà amb els valencians Zoo.

stats