CINEMA
Cultura 17/02/2011

'Carta a Eva', el nou projecte d'Agustí Villaronga

El director mallorquí dirigirà una minisèrie que girarà sobre la relació entre Eva Perón, Carmen Polo i la jove anarquista Juana Doña. El rodatge començarà a l'estiu

Redacció
2 min
L'actriu Julieta Cardinali serà Evita a la minisèrie 'Carta a Eva'

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El gran triomfador de la darrera edició dels Goya, el realitzador Agustí Villaronga, ha confirmat avui que en els propers mesos començarà a rodar a Espanya i Argentina la sèrie Carta a Eva. "El guió s'ha aprovat al gener, ja que hi ha Argentina d'una banda i TVE per de l'altra. Tenim part del càsting i ara estem en les localitzacions. Hem endarrerit l'inici perquè Pa negre m'ha suposat molt de temps, però a l'estiu ja estem rodant", va anunciar.

El nou treball es basa en l'anomenada Gira del arcoiris que Eva Perón va dur a terme per Europa el 1947, quan Espanya afrontava el bloqueig internacional de l'ONU. "És la història de tres dones, una cosa fantàstica, i la relació entre elles: Eva Perón, Carmen Polo i Juana Doña, l'última líder comunista condemnada a mort a Espanya", va explicar el director mallorquí. "Uneixo les històries d'aquestes tres dones, tot i que són molt diferents, i es troben a l'ombra del poder i no tant a l'ombra", va afegir.

Al costat de Julieta Cardinali, que donarà vida a la mítica Evita, Carmen Maura interpretarà la mare de Juana Doña, la líder comunista espanyola que va cometre un atemptat contra l'ambaixada argentina a Madrid en 1947, en protesta per la visita a Espanya de la dona de Juan Domingo Perón, i pel qual va ser condemnada a mort. La família de Doña lluitarà per enviar una carta a Eva Perón, qui, per la seva banda, buscarà obtenir l'indult de la jove comunista a través de Carmen Polo, la dona de Francisco Franco.

Com ja ho va fer a Pa negre, Villaronga comptarà amb el mexicà Antonio Riestra com a director de fotografia per a aquesta nova coproducció. A més de Carta a Eva, Riestra treballarà aquest any en un projecte a les ordres de la realitzadora Icíar Bollaín.

stats