Cultura 20/05/2012

Els alumnes avantatjats de Josep Maria Pou

El veterà actor i director ha donat una oportunitat important a joves actors en els darrers muntatges que ha dirigit i protagonitzat. Ruben de Eguia, David Marcè, Pau Roca i Jaume Madaula són alguns dels elegits

Laura Serra
1 min
Pau Roca i Josep Maria Pou a 'La cabra, o qui és Sylvia?' / TEATRE ROMEA

Barcelona"Vaig fer 445 funcions de 'La vida por delante'. Són com a mínim 400 bolos més del que és habitual en un teatre", recorda Ruben de Eguia, el noi que compartia escenari amb Concha Velasco. "Estava amb uns ulls com taronges perquè dels actors de la vella escola n'aprens damunt l'escenari i a baix", afirma David Marcè, un dels protagonistes de 'Truca uns inspector'. "Va ser el primer muntatge potent en què vaig treballar, una experiència collonuda. Vaig aprendre d'ell i de tots", subratlla Pau Roca, que va aparèixer a l'obra 'La cabra, o qui és Sylvia'. "La concreció és la clau: ritme, acció, impuls moviment", revela Jaume Madaula, que actualment representa 'Celobert' al Teatre Goya de Barcelona. "Ho recordo com un treball molt artesanal, cuidava molt els detalls, vigilava cada moment", conclou Jaume Ulled.

Què tenen en comú aquests quatre actors?. Tots ells han debutat o han interpretat algun dels seus primers papers importants de la mà de Josep Maria Pou. "Primer els deixo fer, i llavors vaig corregint. És com ensenyar a caminar a un nano", diu el director sobre els castings i els actors joves amb què ha treballat en els darrers anys.

Ho podeu llegir a l'ARA Premium.

stats