Art
Cultura 22/06/2011

Les amants de Picasso es venen per 48 milions d'euros

El retrats de Dora Maar, Maria-Thérèse Walter i Françoise Gilot han superat les previsions de venda a la subhasta de Christie's

Efe
1 min
'Jeune fille endormie', de Picasso / CHRISTIE'S

LondresTres obres de Picasso, els retrats de les seves amants, s'han venut per prop de 48 milions d'euros a la subhasta impressionista i d'art modern de Christie's.

Una de les triomfadores ha sigut el retrat de Dora Maar. El 1939 Picasso va pintar la seva musa, que havia succeït Maria-Therese Walter. Dona asseguda, vestida de blau no s'havia exposat públicament des de 1967 i l'obra, estimada en 20,2 milions d'euros, ha superat totes les previsions.

El segon preu més alt s'ha pagat per La nena adormida (1935). Picasso va pintar Maria-Therese Walter, la jove de disset anys que va conèixer al París de 1927. És "una joia de pintura que ha estat oculta en una col·lecció privada durant més de seixanta anys", remarcava Giovanna Bertazzoni, directora del departament d'art modern de Christie's. El propietari de l'obra, valorada en 10 milions d'euros i venuda per 15,5 milions, la va donar a la Universitat de Sydney l'any passat i va especificar que els beneficis de la subhasta s'havien de reinvertir en recerca científica. "Quan ens van entregar aquesta obra destacable, el donant va dir: 'Aquesta pintura canviarà la vida de molta gent'", explicava Michael Spence, vicerector de la Universitat de Sydney.

El tercer dels retrats, Bust de Françoise, s'ha venut per 11,9 milions d'euros. L'artista Françoise Gillot es va convertir en amant de Picasso el 1940 i amb ell va tenir dos fills.

stats