CINEMA
Cultura 20/03/2011

Sinde repassa la situació de les sales d'exhibició

La ministra emet el seu diagnòstic sobre la situació de la distribució cinematogràfica, i afirma que el seu Ministeri treballa per buscar solucions

Efe
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, creu que la pèrdua d'espectadors afecta tot el cinema europeu, i declara que es decanta per canviar la distribució o fer que es puguin distribuir pel·lícules de manera que arribin arreu. González-Sinde feia aquestes declaracions ahir a un grup de periodistes de Jaén, durant l'acte d'entrega del Premio Miguel Picazo al director general de l'Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals Carlos Cuadros. Aquesta situació no només afecta el cinema espanyol, sinó també tot el cinema europeu. “Cada vegada és menys vist a les sales igual que el cinema iberoamericà cada cop té menys presència al nostre país”, deia Sinde.

Segons la ministra, aquest problema de pèrdua d'espectadors afecta tot el cinema europeu, en general, incloent-hi l'espanyol, i la taquilla varia tant cada any “perquè depèn de si hi ha hagut grans estrenes amb bona distribució a centenars de sales o no”. González-Sinde ha afirmat que el seu ministeri treballa per fomentar ajudes a la distribució i perquè els exhibidors puguin trobar un “marc estable per transformar les sales” en aquests moments en què el model de negoci i els hàbits de consum estan canviant completament.

Sinde ha anunciat que la digitalització arriba també al cinema, i que les pel·lícules ja no es veuran en 35 mm. “Cal canviar tot aquest parc de sales i cinemes”, deia. La ministra deia que la Muestra de Cine Español Inédito, que ahir va clausurar la seva desena edició, “es consolida any rere any, i que és molt important”, gràcies al suport de les administracions i de les institucions. “Hi ha províncies, com és el cas de Jaén, en què el cinema que no té distribucions de multinacionals no arribaria si no fos per iniciatives com aquesta”, explicava. Després de l'entrega del premi, s'ha projectat la pel·lícula Ispansi, de Carlos Iglesias.

stats