Art
Cultura 23/02/2011

Un any més de col·lecció Carmen Cervera

El Patronat del Museu ha acordat prorrogar el préstec dels 240 quadres que pertanyen a la baronessa Thyssen

Efe
1 min
Ángeles Gonzáldez-Sinde i Carmen Cervera

MadridCarmen Cervera cedirà un any més la seva col·lecció de manera gratuïta. El Patronat del Museu Thyssen ha acordat prorrogar durant un any el préstec de les obres de la baronessa, segons va anunciar ahir la ministra de Cultura, Ángeles Gonzáldez-Sinde.

Els dos-cents quaranta quadres de Cervera que s'exhibeixen al Museu Thyssen –completen la col·lecció permanent, que pertany a l'estat– seran cedits gratuïtament un any més, tal com ella havia proposat. Prèviament, al mes de novembre, Carmen Cervera va rebutjar l'oferta de lloguer per dos anys per part del ministeri de Cultura.

La ministra va reconéixer que "per al govern i per aquest ministeri hauria estat desitjable una extensió del contracte per més temps" per "permetre estratègies de treball a més llarg termini". Sinde també va afirmar que "els termes acceptables per a la baronessa no eren els mateixos que per a l'Estat i els interessos dels contribuents", però que "s'ha pogut trobar una fórmula que dóna més temps per trobar una solució en el futur". La baronessa va remarcar que "mai s'ha parlat de qüestions econòmiques".

La cessió de les obres finalitzarà el 28 de febrer de 2012, moment en què s'haurà d'arribar a un nou acord amb Carmen Cervera per determinar el futur de la col·lecció.

stats