Música
Cultura 30/10/2019

El guitarrista Arnau Gil estrena el videoclip de 'L'absència'

La cançó és el primer avançament de l'EP que presentarà en directe el 22 de novembre a Utopia 126

Ara
1 min

BarcelonaArnau Gil és un guitarrista egarenc format entre el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu, centres on ha pogut aprendre amb reconeguts músics com Jordi Bonell, Dani Pérez, David Pastor i Vicens Martin, entre més.

Aquests últims anys ha col·laborat amb figures del jazz català com Josep M. Farràs, Philippe Colom, Josep Puigbò i Xavi Garriga, amb els quals ha pogut aproximar-se al jazz més tradicional. I fins i tot ha col·laborat amb el trompetista de Nova Orleans Leroy Jones. També ha produït els tres treballs discogràfics de jazz de la cantant Maria Betriu, amb col·laboracions de músics com Josep M. Farràs, John DuBuclet, Haizea Martiartu i Adrià Font.

Amb tot, la seva fascinació per les sonoritats modernes l’ha portat a col·laborar amb músics i cantants com Anahí Acuña (coincidint també amb Magalí Datzira, Martín Melendez i Lucía Fumero), Gemma Humet, Maria Shutsko, Catherine Denys i Ainhoa Cantalapiedra (guanyadora d’OT2), entre més.

Ara estrena L'absència, un avançament del seu primer treball discogràfic, Mecànica vital (Microscopi 2019), en què explora un llenguatge propi que el porta d’influències com el rock psicodèlic i el hip-hop a la música simfònica i el swing. La presentació del disc en directe tindrà lloc a Utopia 126 (Barcelona) el divendres 22 de novembre.

stats