POLÍTIQUES CULTURALS
Cultura 07/02/2012

El artistes no volen que el Macba concentri massa poder

Antoni Ribas Tur
2 min
El artistes no volen que el Macba concentri massa poder

BARCELONA.Avui se celebrarà al Macba la reunió de la comissió delegada del museu per debatre l'informe sobre l'ordenació dels centres i museus d'art contemporani de Barcelona que la Generalitat va encarregar a Bartomeu Marí, director del Macba. La reunió posarà fi a la polèmica del futur del Canòdrom i del seu director, el suís Moritz Küng.

La posada en marxa del Canòdrom com a centre d'art contemporani ha sigut motiu de polèmica des del canvi de govern a la Generalitat el 2010. Tot apunta que la fàbrica Fabra i Coats acollirà el centre, i que Moritz Küng, que el 2009 va guanyar un concurs internacional per dirigir el Canòdrom, serà cessat. El nou centre, així com la Virreina, passaria a dependre del Macba.

El perill d'un "sistema totalitari"

L'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) va fer ahir un acte de protesta per exigir la posada en marxa del Canòdrom. Mentre diversos assistents a la convocatòria pintaven els vidres de l'edifici d'Antoni Bonet de blanc, com si fos un edifici en desús, el fotògraf Joan Fontcuberta, president de l'AAVC, va llegir un manifest en què es demana a les institucions i als membres de la comissió delegada del Macba que "ajornin les decisions previstes i obrin una nova ronda de contactes amb les entitats i col·lectius artístics".

Fontcuberta va assenyalar que en l'escena artística que podria resultar de la reunió d'avui, el Macba seria "un paraigua" que concentraria massa poder. "Anem cap a un sistema totalitari al món de l'art i això és un perill", va recalcar Fontcuberta. L'AAVC dóna suport a la ubicació del centre d'art contemporani al Canòdrom, el respecte cap a la selecció de Küng i la urgència de dotar tots els centres d'art de Catalunya de recursos i suports bàsics que garanteixin la seva supervivència.

stats