Cinema
Cultura 26/03/2012

Atlantida Film Fest, el festival de cinema més ambiciós a Internet

La cita arrenca el 4 d'abril i constarà de 26 títols inèdits comercialment que es podran veure a través d'Internet. La mostra films nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el documental 'Swell season', la història real dels dos músics que van protagonitzar la pel·lícula 'Once', i 'Alps', la nova i esperada producció del director de 'Canino', Yorgos Lanthimos

Ara
2 min
'Alps', de Yorgos Lanthinos

BarcelonaEl portal de cinema 'online' Filmin ha presentat avui la segona edició de l'Atlàntida Film Fest, un certamen cinematogràfic que ofereix a través d'Internet l'estrena de llargmetratges inèdits comercialment a l'estat espanyol. Segons Jaume Ripoll, el director del festival, Atlàntida Film Fest neix amb la vocació de "complementar tots aquells festivals tradicionals" en què s'han projectat la majoria de pel·lícules que es podran veure en el festival 'online' a partir del 4 d'abril.

La secció oficial del festival, dedicada a llargmetratges de parla hispana, és una selecció de títols que han triomfat a certàmens com Sundance ('Zona sur') o Toronto 'Las marimbas del infierno', i que aspiren al premi del públic i del jurat. En aquesta secció hi trobem dues pel·lícules catalanes: la producció de Lluís Miñarro 'Amanecidos', de Yonay Boix y Pol Aregall i 'Puzzled love', el film col·lectiu dirigit per alumnes de l'ESCAC.

En la secció paral·lela Atlas destaquen films com 'Alps', la nova i esperada pel·lícula del director de 'Canino', Yorgos Lanthimos; el documental 'Swell Season', que s'apropa a la història real dels músics protagonistes de l'èxit del 2006 'Once'; i el tercer llargmetratge del nord-americà Aaron Katz, 'Cold weather'. Atlas inclourà també alguns dels títols que han fet més soroll en el circuit de festivals de cinema d'autor en el darrer any: l'original relat d'iniciació 'Submarine', debut com a director de Richard Ayoade, un dels dos protagonistes de la sèrie de culte 'The I.T. Crowd'; l'inquietant mirada a les contradiccions d'un cooperant occidental a l'Àfrica a 'El mal del sueño', d'Ulrich Köhler, millor director al Festival de Berlín del 2011; i l'original barreja de ciència-ficció i costumisme romàntic de 'Bellflower', una de les revelacions de Sundance i Sitges 2011.

stats