CULTURA
Cultura 23/06/2011

Harry Potter travessarà finalment la frontera digital

Els 'e-books' de la saga estaran disponibles només a la web 'Pottermore.com' a partir de l'octubre. J. K. Rowling també ha confirmat que no hi haurà un nou llibre sobre el jove mag

Agències
1 min
J.K. Rowling, durant la presentació de 'Pottermore.com' / EFE

LondresL'autora de la saga d'aventures del mag Harry Potter, J. K. Rowling, ha explicat aquest dijous que les set novel·les publicades fins ara amb les peripècies de l'alumne de Hogwarts es convertiran en e-books que començaran a vendre's a l'octubre a la web Pottermore.com. L'autora ha preparat nou material per a la web interactiva, que promet capbussar els usuaris en el món dels mags, combinant els elements dels jocs d'ordinador, de les xarxes socials i de les botigues en línia. En total, seran 18.000 paraules noves i no n'hi haurà més, ja que l'autora ha confirmat que no hi haurà vuitè títol. La pàgina web s'activarà el 31 de juliol per al primer milió d'usuaris registrats. A l'octubre ja estarà disponible per a tothom en diversos idiomes.

Les set novel·les de Harry Potter han venut més de 450 milions de còpies i han convertit Rowling en una de les dones més riques del planeta. L'últim títol Harry Potter i les relíquies de la Mort es va publicar el 2007. Ara, l'autora diu que el nou projecte l'ajudarà a tornar a connectar amb un personatge i un univers que s'estima molt. “És com si fos el meu antic xicot”, confessa Rowling, que admet que mai ha plorat per un home com quan va posar el punt i final de la setena història. La propera pel·lícula sobre el jove mag s'estrenarà el 7 de juliol.

stats