Gent
Cultura 03/02/2011

El banyador de Farrah Fawcett entra al museu Smithsonian

També s'ha donat el pòster de l''àngel de Charlie' somrient i amb el banyador vermell que va convertir l'actriu en una icona dels anys setanta

Efe
1 min
Farrah Fawcett

WashingtonFarrah Fawcett, que ahir hauria complert 64 anys, somriurà eternament al Museu Nacional d'Història Americana Smithsonian. La seva parella Ryan O'Neal va fer entrega de vuit objectes que pertanyien a l'actriu, entre els quals destaquen el guió original de la sèrie, la nina de Fawcett, el banyador vermell i el pòster que va vendre prop de dotze milions de còpies i la va convertir en icona dels anys setanta.

Abans de protagonitzar a Jill Monroe a Els àngels de Charlie, el 1976 l'actriu va posar per una sessió fotogràfica del fotògraf Bruce McBrown. "Va fer un parell de postures, va somriure i va donar [la sessió] per acabada", ha explicat el seu entrenador Nels vanPatten. "Farrah s'havia maquillat i em va demanar que li exprimís una llimona al cabell perquè quedés més bonic".

Poc intuïa Fawcett que aquella fotografia espontània i feta amb presses arribaria a donar la volta al món en forma de pòster i la convertiria, juntament amb el seu paper a la sèrie, en una incona de la cultura pop i una autèntica 'sex symbol' dels anys 70 i 80.

stats