TEATRE
Cultura 26/09/2012

Barcelona tindrà teatre per a discapacitats visuals i auditius

La capital catalana i València se sumen al projecte 'Teatre accessible', que ja es feia a Madrid. En total, es faran 59 funcions adaptades

Ara / Efe
1 min
Lola Herrera fent el paper de Matilde en l'obra que avui arriba al Teatre Goya Codorníu.

MadridBarcelona i València participaran aquesta temporada teatral en el projecte 'Teatre accessible'. S'uniran així a Madrid, l'única ciutat de l'estat espanyol que durant el primer semestre del 2012 va adaptar per a persones amb discapacitat auditiva i visual setze funcions. La segona temporada de 'Teatre accessible', després de l'èxit de la primera edició, ha incrementat la seva oferta fins a les 59 sessions en 22 produccions de Madrid, Barcelona i València.

A Barcelona el teatre que oferirà aquestes sessions serà el Goya Codorníu. Les funcions adaptades seran 'Querida Matilde', del 29 al 30 de setembre, i 'El nom', del 9 a l'11 de novembre.

El director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), Miguel Ángel Recio, ha afirmat a la presentació del programa que facilitar l'accessibilitat a la cultura "és cosa de tots". Ha instat a eliminar "no només les barreres físiques" i ha animat els creadors a realitzar productes culturals accessibles.

stats