Música
Cultura 26/01/2013

Arrenca la divuitena edició del Barnasants a Vielha

Enric Hernàez i Alidé Sans han repassat vuit segles de creació poètica en català i occità, musicant textos de Guillem de Berguedà, Joan Maragall, Àngel Guimerà i Joan Brossa, entre d'altres

Acn
2 min
Hernàez i Sans

VIELHALa XVIII edició del festival BarnaSants ha començat a Vielha amb un concert d'Eric Hernàez i Alidé Sans, 'He mirat les muntanyes com brillaven', on s'han musicat textos de poetes catalans i occitans que van del segle XII fins l'actualitat. L'actuació ha servit per commemorar el 800 anys de la batalla de Muret, de gran transcendència en el desenvolupament de la nació catalana i occitana, els 700 anys de la Querimònia de l'Aran i els 500 anys del Tractat de Lies e Patzeries. A l'acte hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Mascarell i Trias han coincidit en dit que aquest acte és un agermanament del català i l'aranès. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dit que el festival Barnasants fa des de fa 18 anys una labor extraordinària en favor dels cantautors. Mascarell ha afegit que l'agermanament entre els cantautors occitans i catalans fa que es coneguin i enriqueixin la cultura.

Pel director de BarnaSants, Pere Camps, aquest acte ha explicat que no és una cosa puntual l'agermanament del català i l'aranès al festival Barnasants i ja és una cosa que ve de temps i seguirà en properes edicions. Camps ha dit que la relació és una cosa històrica i és un fet natural, per aquest motiu es seguirà treballant en aquest terreny. El concert és una coproducció entre tres festivals germans: BarnaSants i els occitans Sèm i serem i l'Estivada de Rodés.

Aquest festival d'autor per excel·lència es perllongarà fins l'abril per tota l'àrea metropolitana de Barcelona (L'Hospitalet de Llobregat, Arenys, Sant Feliu, Altafulla i Barcelona) amb un gran nombre de concerts d'altíssima qualitat donat que compta amb la presència de cantautors de totes les generacions i estils.

Enguany arriba premiat i reconegut tant pels Premis Nacionals com per la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona.

El festival Barnasants arriba a la majoria d'edat amb més força que mai, lluitant en un context de crisi que està afectant de ple al sector de la música i a la cultura en general. Aquesta lluita es tradueix en insistir en les directrius del festival: oferir un espai als artistes, generar sinergies artístiques amb la qualitat com a premissa, fer país sense renunciar a la internacionalització.

stats