MÚSICA
Cultura 27/03/2019

El Barnasants recorda els 60 anys de la Revolució Cubana

El festival farà el concert col·lectiu 'Cuba va!' al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat

Ara
1 min
Alguns dels participants en el concert.

BarcelonaEl Festival Barnasants homenatjarà demà la Revolució Cubana en el seu seixantè aniversari. Ho farà amb el concert col·lectiu Cuba va! al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, en què participaran Sílvia Comes, Manel Joseph, Dani Flaco, Joan Reig, Rusó Sala, Laura Simó i l’italià Olden. Són veus de diferents generacions i timbres que s’ha encarregat de reunir el director artístic del concert, Joan Isaac, que promet un espectacle “potent” que celebrarà una Cuba “admirada” i cantarà a un poble que “resisteix”, més enllà de la posició ideològica que es tingui sobre el país. Segons Isaac, serà un concert “molt dinàmic” i “explicatiu del fet de la Revolució”, amb una combinació de cançons “pamfletàries” i d’altres de molt poètiques.

El repertori, triat per Juan Miguel Morales, inclourà composicions dels músics cubans Silvio Rodríguez, Pablo Milanés, Carlos Puebla i Vicente Feliu i dels italians Daniele Silvestri i Sergio Endrigo, a més de temes del mateix Joan Isaac, Quico Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat. Y en eso llegó Fidel, Havanna Dreamin’, Cuba 75 i Cabalgando con Fidel seran algunes de les cançons d’un concert amb direcció musical d’Antoni Olaf Sabater.

L’homenatge “s’havia de fer pel que ha significat la Revolució per als països llatinoamericans”, diu el director del Barnasants, Pere Camps, que la compara amb la Revolució Francesa “des del punt de vista de la repercussió” que els fets del 1959 van tenir a l’Amèrica Llatina. “Dignitat, cultura i ensenyament són les tres paraules que defineixen la Revolució”, diu Camps.

stats