Cultura 30/06/2012

'La batalla de San Romano' torna a les sales del Uffizi

Després de tres anys de restauració, l'obra mestra de Paolo Ucello torna a les sales del museu florentí amb motiu d'una exposició sobre el Gòtic internacional, segons informa el 'Corriere della sera'

Ara
1 min
'La batalla del San Romano' al web del 'Corriere della sera'

Barcelona'La batalla de San Romano', de Paolo Ucello torna a estar d'actualitat. Aquesta obra mestra del Gòtic florentí i una de les representacions artístiques de la guerra torna a lluir amb tot el seu esplendor després d'una restauració que ha durat tres anys. Aquests dies ha tornat a les sales de la galeria dels Ufizzi a Florència amb motiu d'una exposició sobre el Gòtic internacional florentí, ha informat el 'Corriere della sera'. A més de l'obra de la pintura d'Ucello, la mostra 'Bagliori dorati. Il gotico internazionale a Firenze 1375-1440' inclou més d'un centenar d'obres d'artistes com Agnolo Gaddi, Spinello Aretino, Antonio Veneziano, Gherardo Starnina, Lorenzo Monaco i Gentile da Fabriano.

La restauració a què ha estat sotmesa ha recuperat la lluïssor de l'or i la plata de les llances i les armadures dels soldats del quadre. La restauradora Muriel Vervat ha decidit retirar els vernissos que es van aplicar a la pintura el 1954, any en què es va restaurar per darrera vegada.

stats