Cinema
Cultura 16/03/2011

Bernardo Bertolucci prepara un film en 3D

"He entès que la revolució tecnològica en curs és una catifa voladora i s'hi ha de pujar", ha explicat el director

Efe
2 min

RomaBernardo Bertolucci compleix setanta anys i el seu interès pel cinema no decreix. El cineasta italià està gestant la seva nova pel·lícula, que arriba després d'anys de silenci, i el seu objectiu és explorar la tecnologia en tres dimensions.

El director de films com Últim tango a París (1972), L'últim emperador (1987), Soñadores (2003) o Novecento (1976), que sortirà a la venda reeditada en alta definició en els propers dies, ha explicat que prepara un nou treball per a la tardor ."A la tardor rodaré una nova pel·lícula i això per mi suposa un període molt emocionant i de baixada a la mina de la creativitat", comenta. "He parlat amb el director de fotografia demanant-li que explori el 3D. Perquè el pròxim film que faré serà en 3D".

El film és l'adaptació de la novel·la Tu i jo, de Niccolò Ammaniti, i narra la història d'un jove que supera l'aïllament voluntari gràcies a l'ajuda dels amics. L'element tecnològic no és únicament compatible amb pel·lícules basades en efectes especials, sinó que el 3D pot ser un "element per arribar més a fons en els personatges", segons Bertolucci. "El 3D és el cinema que, si jo fos jove, voldria fer de seguida. En aquests anys he entès que la revolució tecnològica en curs és una catifa voladora i s'hi ha de pujar", afegeix.

La reedició de Novecento en alta definició, juntament amb el documental Bertolucci segons Bertolucci, és un homenatge a tota una trajectòria dedicada al cinema. Va debutar com a director el 1962 amb La commare seca, després de treballar com a ajudant de direcció de Pier Paolo Passolini. De la seva carrera destaquen més d'una vintena de projectes amb premis i nominacions (L'últim emperador va ser guardonada amb un parell d'Oscars), així com el Lleó d'Or que el 2007 va atorgar-li el Festival de Venència com a reconeixement a la seva carrera.

stats