Cultura 11/08/2012

Cinc municipis s'uneixen per promoure el turisme de boscos, bruixes i bandolers

Es faran rutes i obres de teatre als boscs del Montseny i a les Guilleries

Acn
1 min
bruixes

GironaArbúcies, Sant Hilari Sacalm, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra ofereixen durant aquest estiu i fins el proper 2013 diverses activitats lúdiques. Amb el nom d'Associació de municipis pel desenvolupament del Pla de competitivitat turística Boscos de Bruixes i Bandolers es vol posar en valor la història i les llegendes relacionades amb els bandolers, els boscos i les bruixes. Aquest projecte, que té com escenari els boscos del Montseny, les Guilleries i el Lluçanés i com a figura destacada el bandoler Serrallonga, té un pressupost de 2,5 milions d'euros i s'emmarca en el projecte estatal Horizonte 2010.

El projecte té previst realitzar diverses activitats lúdiques i festives com rutes nocturnes, visites guiades o representacions teatrals als boscos de les Forques, a Sant Feliu Sasserra; el bosc de Rocaguinarda a Olost; l'Aquelarre a Viladrau o el bosc de Serrallonga, a Sant Hilari Sacalm i Arbúcies.

Algun dels actes més destacats que s'inclouen dins aquest programa són la 'Fira de la Castanya' i el 'Sopar Bandoler' a Viladrau el proper 25 d'agost, 'El Ball de Bruixes' i la 'Fira de Bruixes' a Sant Feliu Sasserra durant el mes d'octubre i novembre, els itineraris guiats pels boscos i camins on va néixer el famós bandoler Joan Sala i Ferrer 'Serrallonga' al Montseny o les representacions teatrals sobre la visió que tenien les dones del famós bandoler.

stats