Cultura 30/08/2011

Roses tindrà un museu dedicat a El Bulli

L'ajuntament de Roses demana a la Generalitat que l'exposició que es podrà veure al Palau Robert de Barcelona dedicada al restaurant quedi establerta de forma permanent a la població

Acn
1 min
Ferran Adrià, treballant al Bulli / ACN

RosesRoses ha fet el primer pas per al futur museu del restaurant El Bulli, que va tancar les portes aquest mes de juliol per reconvertir-se en El Bulli Foundation. Tots els partits polítics representats al consistori han aprovat aquest dilluns una moció consensuada on es demana a la Generalitat que l'exposició que es podrà veure al Palau Robert de Barcelona dedicada al restaurant quedi establerta de forma permanent a la població. La idea és que aquesta exposició sigui 'la base' del futur museu, si bé el projecte serà ideat pel mateix Ferran Adrià, segons ha explicat l'alcalde de Roses, que ha agraït la seva "generositat" per haver acceptat formar part d'aquest projecte. "Tenim dos anys per pensar el lloc on ubicar-lo i la filosofia del museu", assenyala l'alcalde. Des de fa un temps, la Generalitat està preparant una exposició sobre el restaurant mundialment reconegut que viatjarà també a Londres i Nova York a banda de poder-se veure al Palau Robert de Barcelona. Els partits representats al consistori rosinc van acordar per unanimitat demanar que la mostra es quedi de forma permanent a Roses per tal que sigui "la base" del futur museu.

La iniciativa compta amb la col·laboració del mateix Ferran Adrià, que en converses mantingudes amb l'ajuntament ha acceptat formar-ne part. "A part de l'exposició, demanem que sigui el mateix Adrià que ens digui el projecte museístic" que consideri més oportú, assenyala Páramo, que ha agraït la "generositat" del cuiner per permetre que la vila de Roses es pugui "aprofitar del seu nom" per donar a conèixer aspectes de la història i la gastronomia d'aquesta zona de l'Alt Empordà. L'alcalde també ha recalcat que el projecte està "absolutament deslligat" d'El Bulli Foundation, que serà una realitat a partir del 2014.

stats