Cultura
Cultura 18/07/2013

Cadaqués dedicarà el tercer cap de setmana de setembre al surrealisme

Un sopar exclusiu a Port Lligat, pel que 200 comensals pagaran 300 euros per cobert, destinarà els beneficis obtinguts a la restauració de la Torre de les Creus

Acn
3 min

CadaquésSota el lema 'Un nou somni del món', Cadaqués viurà el 21 i 22 de setembre un cap de setmana dedicat al surrealisme i "la lliure expressió". Tallers, rutes guiades, gimcanes, 'performances' i, sobretot, molta gastronomia, seran els ingredients d'un esdeveniment que en la seva primera edició compta amb el suport de l'ajuntament de Cadaqués i el Patronat de Turisme de Girona. Les diferents activitats programades tindran per escenari Cadaqués, Port Lligat i el Cap de Creus, amb la voluntat de descobrir a la ciutadania els "secrets surrealistes" que amaguen. Un sopar "exclusiu i surrealista" pel que 200 comensals escollits arreu del món pagaran 300 euros, serà un dels esdeveniments més importants del certamen.

Organitzada per l'empresa italiana Sensorium, especialitzada en grans esdeveniments com la Setmana del Dibuix de Florència, la Gran Gala del Surrealisme combinarà el luxe i l'exclusivitat, amb activitats destinades a un públic amb alt poder adquisitiu, amb d'altres, la majoria d'elles gratuïtes, obertes a tota la ciutadania.

Entre aquestes últimes, el certamen preveu fer tallers, desfilades de moda, exposicions, performances i rutes guiades per descobrir "els secrets surrealistes" que amaga Cadaqués i el seu entorn. Així, durant el cap de setmana, galeries d'art i museus de la població, per exemple, complementaran la seva activitat habitual amb visites guiades, representacions teatrals i altres sorpreses. A més, l'organització, amb la col·laboració de l'ajuntament del municipi, ha programat una gran gimcana per tot Cadaqués "a la recerca del tresor surrealista" i una visita guiada al Parc Natural del Cap de Creus. D'aquestes propostes, només les visites guiades, amb un preu d'entre 6 i 12 euros, seran de pagament.

El reclam de la gastronomia

Mandolini destaca que un dels eixos centrals del festival serà la gastronomia. Així, el cap de setmana començarà amb un esmorzar surrealista a Port Lligat d'allò més original amb un menú composat, explica Mandolini, per "ous, bigotis i camembert". Un dels plats forts del certamen serà el sopar surrealista que es farà a la finca Ses Vistes de Port Lligat, que els seus propietaris han cedit gratuïtament. Un sopar "exclusiu i surrealista" a càrrec de cuiners catalans i italians pel que 200 comensals seleccionats arreu del món pagaran 300 euros per cobert, i els beneficis del qual es destinaran a la restauració de la Torre de les Creus, una punt de vigilància del segle XVI actualment en molt mal estat de conservació.

La vessant gastronòmica del festival la complementaran alguns restaurants de Cadaqués, que oferiran menús especials per a l'ocasió, així com "decoracions surrealistes", cambrers disfressats i decoracions "particulars".

Suport institucional

La gran Gala del Surrealisme compta amb el suport tant de l'ajuntament de Cadaqués com del patronat de Turisme Costa Brava Girona. En aquest sentit, Ramon Ramos, president del Patronat de Turisme, explica que el projecte pot esdevenir "un dels referents futurs de les festes d'estiu" a la província de Girona i que per això no han dubtat en donar el seu "suport logístic i moral". Ramos explica que abans de "comprometre diners públics en el projecte" van viatjar el passat 20 de maig a Florència per visitar la Fira del Dibuix de Florència, organitzat per Sensorium, i que van quedar "sorpresos" per la qualitat del certamen i l'acceptació per part del públic.

stats