La reubicació a Montmeló sentencia el Doctor Music

El festival es cancel·la per l’alt retorn d’abonaments i la baixa venda d'entrades

La represa del Doctor Music Festival més de 20 anys després ha quedat avortada: els organitzadors van anunciar ahir amb un comunicat que la reubicació del festival d’Escalarre (Pallars Sobirà) al circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) “no ha estat ben acollida pel públic”. El trasllat va provocar “un alt nombre de devolucions d’abonaments” i alhora el baix “ritme de venda d’entrades per al nou emplaçament indica que no seria possible assolir la quantitat mínima requerida per oferir l’experiència que havíem somiat des de sempre”, diu també el comunicat de Doctor Music.

El festival s’havia de celebrar entre els dies 12 i 14 de juliol en quatre escenaris dins el circuit. Havia de ser el quart Doctor Music, després de les mítiques edicions de 1996 a 1998 on tota una generació hi va veure en directe David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Suede, Patti Smith, Blur i Bad Religion. El nou festival s’havia anunciat el 2016 amb unes xifres excepcionals: 50.000 assistents, el doble que la primera edició, i uns 80 artistes, entre els quals hi havia a Rosalía, Greta Van Fleet, The Strokes, Primal Scream, Smashing Pumpkins, King Crimson, Underworld, Texas, The Chemical Brothers, The Stroke, Kamasi Washington, El Petit de Cal Eril, Obeses i Sopa de Cabra. Sisters of Mercy ahir es van avançar en anunciar la cancel·lació del seu concert i van aixecar la llebre del que els últims mesos semblava la crònica d’una mort anunciada.

El Doctor Music Festival canvia els prats per l’olor de benzina

El “cop duríssim” de la reubicació del festival es va fer públic a finals de març, després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) emetés un segon informe desfavorable a autoritzar la celebració del festival a les Valls d’Àneu “per raons d’inundabilitat”. Els responsables del Doctor Music Festival van considerar els informes negatius de l’ACA com “una exagerada interpretació normativa dels riscos teòrics d’inundació en una vall que no s’ha inundat mai a l’estiu”. El director el festival, Neo Sala, ja va apuntar que les limitacions feien inviable el festival a Escalarre perquè reduïa el públic entre 12.000 i 14.000 persones.

Nou informe de l'ACA desfavorable a la celebració del Doctor Music a Escalarre

Els responsables del festival mantenen en el comunicat d’ahir que la negativa de l’ACA va ser una decisió “incomprensible i arbitrària” que no tenia en compte el retorn del festival: “Han sigut gairebé tres anys de feina molt intensa que, lamentablement, ha sigut dinamitada per decisions burocràtiques que ignoraven, per una banda, el benefici econòmic que el festival hauria produït al Pallars, i de l’altra, l’alt valor cultural i social d’acollir a Catalunya el festival més gran del sud d’Europa”. El retorn de les entrades serà íntegre i immediat. El comunicat acaba així: “el Doctor Music Festival es cancel·la, però l’esperit de la vaca segueix viu”.